انجمن علمی مدیریت دانشگاه شهید بهشتی

وبلاگ عمومی دانشجویان رشته مدیریت

انجمن علمی مدیریت دانشگاه شهید بهشتی

وبلاگ عمومی دانشجویان رشته مدیریت

معرفی گرایش مدیریت دولتی

تاریخچه: این گرایش از رشته مدیریت اولین بار در سال 1333 تحت عنوان علوم اداری در موسسه علوم اداری زیر نظر دانشکده حقوق دانشگاه تهران با همکاری دانشگاه کالیفرنیای جنوبی برگزار شد. در حال حاظر این رشته در اکثر دانشگاه‌های کشور تحت عنوان مدیریت دولتی و باگرایش‌های مختلف در سطوح کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری تدریس می‌شود.  

هدف از این رشته عبارت است از : آموزش نیروی انسانی متخصص مورد نیاز سازمانها ، اداره ها و شرکتهای دولتی و خصوصی و نیز آشنایی دانشجویان با کاربرد روشهای علمی در مدیریت.

نقش و توانایی : فارغ التحصیلان می توانند مشاغلی از قبیل کارشناسی اداری ، امور کارکنان ، تشکیلات و روشها ، طبقه بندی مشاغل ، حقوق و دستمزد ، برنامه ریزی پرسنلی و نظایر آن و قبول مسئولیت در سمت مدیران سطوح میانی و سرپرستی واحدهای اداری و خدماتی وزارتخانه ها و سازمانهای دولتی و شهرداریها را عهده دار شوند .  

شرکت کنندگان در این دوره افزون بر آشنایی با مسائل نظری دانش مدیریت ، با کاربردهای این رشته آشنا می شوند .

ضرورت و اهمیت این دوره در آشنا سازی مدیران رده های گوناگون با نقش رشته مدیریت در سازمانها و موارد استفاده این دانش و همچنین تربیت نیروی متخصص بعنوان رابط میان مدیران و کارمندان اداری و فنی که معمولاً مسئولیت اجرایی و سرپرستی واحدها را عهده دار می شوند .

گرایش‌ها : این گرایش در سطح کارشناسی ارشد در 5   گرایش ساختار و تشکیلات و روش‌ها ، مدیریت منابع انسانی ، سیستم های اطلاعاتی مدیریت ، تحول سازمانی و مدیریت مالی دولتی تدریس می شود.گرایش‌های مذکور در 20 واحد درسی مشترک بوده و تفاوت آنها در 8 واحد درسی است

در حال حاضر دانشگاه‌های تهران، تهران(واحد قم)، علامه طباطبایی، شهید بهشتی و زاهدان در سطح کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کنند.

گرایش مدیریت دولتی در سطح دکترای تخصصی نیز دارای سه گرایش سیاستگذاری(خط‌مشی گذاری) ، رفتار سازمانی و مدیریت منابع انسانی می‌باشد.

واحدهای درسی در دانشگاه : تعداد واحدهای درسی این رشته در کارشناسی ارشد 32 واحد است.

آینده شغلی :

این رشته بدلیل برخورداری از گرایش‌ها و زیرمجموعه‌های گوناگون دارای بازار کار وسیع در بخش‌های دولتی و خصوصی می‌باشد. فارغ التحصیلان این رشته در زمینه‌های تشکیلات سازمانی، منابع انسانی، سیستم‌های اطلاعاتی و دیگر مباحث مطرح در مدیریت در سطوح کارشناسی و مدیریتی در بخش خصوصی و دولتی قادر به فعالیت می‌باشند، همچنین این فارغ التحصیلان بعنوان مشاور یا مجری در زمینه سیاست‌گذاری‌های بخش دولتی می‌توانند فعالیت کنند.

منبع: مطلب بالا از سایت مدیر گرفته شده است.

نظرات 6 + ارسال نظر
المیرا رحیم زاده چهارشنبه 12 اسفند‌ماه سال 1388 ساعت 10:53 ب.ظ

جالب بود......نمیدونستم رشتم انقدر کاربرد داره..امیدوار شدم.

مهدی حسین پناه شنبه 15 اسفند‌ماه سال 1388 ساعت 11:56 ق.ظ

مهدی جان ممنون
به بچه هاتون کمی امید بدید شاید ... :دی
علاقه ی خودم به رشته ی مدیرت دولتی بیشتر از مالی هست
متاسفانه نشد دیگه
دولتی واقعا جذابه و با جامعه واقعا ارتباط داره بر خلاف ارتباط کمتر ما
موفق باشید بچه های دولتی

از طرف خودم شنبه 15 اسفند‌ماه سال 1388 ساعت 09:06 ب.ظ

تا کور شود هر انکه نتوان دید

[ بدون نام ] سه‌شنبه 18 اسفند‌ماه سال 1388 ساعت 01:06 ب.ظ

اصلا فکرشم نمی کردم رشتم کارایی خوبی داشته باشه بس که همه میزنن تو ذوقمون از اول سال صدبار خواستم تغییررشته بدم ولی حالاانگیزم بیشتر شد پس ادامه میدم مرسی که ما دولتیا رو دلشادکردید.

م.ش.د ۸۸. چهارشنبه 19 اسفند‌ماه سال 1388 ساعت 03:01 ب.ظ

تکراری تکرای خیلی خیلی تکراری

سحرملکی چهارشنبه 12 آبان‌ماه سال 1389 ساعت 11:51 ق.ظ

سلام آقای ملکی مطالبتون عالی بود من رشتم حسابداریه اما خیلی دوست داشتم مدیریت دولتی بخونم.خوش به حالتون دولتی واقعا رشته خوب ومتنوعیه...هزاران هزاران خسته نباشید به شما...

ممنون از شما

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد